środa, 21 sierpnia 2013

Lato zamknięte w kostce

Galaretka z owocami i bitą śmietaną
Sposobów na podanie galaretki jest mnóstwo, a ostatnio wymyśliłam sobie nowy :)

 Dla pewności, że galaretka wyjdzie nie naruszona, przetarłam dno foremki ręcznikiem papierowym zwilżonym kilkoma kroplami oleju (szczerze mówiąc nie wiem czy potrzebnie czy nie, ale kostki wyszły idealne)
 Przy wyciąganiu, objechać wokoło każdej galaretki wykałaczką, podważyć.
A to już galaretka pokrojona w kostkę, z owocami luzem ;)
 


 Bon appétit :)

7 komentarzy:

  1. Mniam, tak z rana takie pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł! Wyglądają bardzo efektownie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super wyglądają i pewnie tak samo smakuja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. O tak, były bardzo dobre, pozdrawiam :)

      Usuń
  4. mniam jak ja uwielbiam piękne pyszności

    OdpowiedzUsuń
  5. ha!jaki wspaniały pomysł:) wykorzystam:)

    OdpowiedzUsuń